Ájurvéda & Jóga – A kiváló páros

Ájurvéda & Jóga – A kiváló páros

Miért egészíti ki olyan jól egymást az Ájurvéda és a Jóga?

Az azonos eredetű, szinte egy időben megjelenő Ájurvéda és Jóga úgynevezett testvértudományként írható le. A kettőjük közötti bensőséges kapcsolat egészen a Védákig nyúlik vissza. Az Ájurvéda az 5 elem ismeretén alapul, 3 doshában összefoglalva. Az Ájurvéda az élet ismereteként írható le. Az Ájurvéda és a jóga célja, hogy a test, az elme és a lélek harmóniában legyen. A rendszeresen megtartott jógagyakorlat és az Ájurvéda szerint irányított életmód fokozatosan közelebb visz ehhez.

A jóga és az Ájurvéda egyaránt a test, az elme és a lélek egyensúlyát szolgálja, és mindkettő együtt kétszer erősebb hatást fejt ki. Így a jóga gyakorlása és a védikus bölcsesség az elménkre irányítja figyelmünket. Elősegíti a belső békét, erősödik az önbizalom és az önbecsülés, visszatér a derű és a harmónia. A jóga gyakorlása diéta, gyógynövények, masszázs stb. helyett jótékony ászanákat, légzőgyakorlatokat (pranayama) és relaxáló meditációkat használ.

Jessica Mallaschitz, Az igazi jóga vezérigazgatója Graz szívében, gyorsan felismerte a jóga és az Ájurvéda kombinációjának hihetetlen erejét. Az igazi jóga a jógát tradícionális formájában gyakoroltatja. A hangsúly a következő három pilléren van:

  • Ashtanga Vinyasa jóga
  • Pranajama
  • Ájurvéda

Az Ashtanga Vinyasa jóga mindenkinek lehetőséget kínál arra, hogy figyelembe vegye egyéni szükségleteit, a saját tempójában és ritmusában haladjon. A Pranajama, az életenergiák megállítása vagy kiterjesztése Az igazi jóga gyakorlásának elengedhetetlen része. A helyes légzés, az összehangolt ászanák és a filozófia mindig fontos szerepet játszik Az igazi jógában. Az Ájurvéda bölcsessége pedig mindig jelen van, és harmonikusan áramlik be a gyakorlatba.

Az igazi jóga online és élő tanfolyamain nem csak új, autentikus oldaláról ismerhető meg a jóga, hanem hasonló gondolkodású emberekkel lehet találkozni. Szabadon választható a jógaóra stílusa is, például Mysore stílusú (one-on-one) szeretne valaki részt venni, vagy akár Gentle Ashtanga jógát vagy LED-Class órán szeretne gyakorolni. Lehetőség van vezetett meditációkra , speciális workshopokra és elvonulásokra is. Az igazi jógában mindenki megtalálja a harmóniát és az egyensúlyt.