Dosha teszt

Dosha teszt

Régóta szeretné tudni, melyik ájurvédikus típusba tartozik? Vata, Pitta, Kapha, Vata-Pitta, Pitta-Kapha, Kapha-Vata vagy esetleg Vata-Pitta-Kapha-típusú?

A teszt lehetővé teszi önmagunk jobb megismerését, valamint segíti a jövőbeni ájurvédikus tanításoknak megfelelő életvezetést.

A teszt elvégzése

A tesztet kétszer kell elvégezni. A legjobb, ha rögtön duplán nyomtatja ki.

Az első teszt a Prakriti-ről, azaz a születéskori alkatunkról nyújt ismereteket. Itt az alapján hozza meg döntéseit, ami hosszú évek óta jellemzi életét.

A teszt másodszori elvégzése abba nyújt betekintést, miszerint változott a külső behatásoktól Doshája az idők során. Ez határozza meg a Vikritit. Itt, második alkalommal, döntéseit az elmúlt 2 hónapban tapasztalt érzései alapján hozza meg.

Ezen teszt segítségével nemcsak az alkatáról szerezhet ismereteket, hanem a jövőben helyreállíthatja Prakritijét, ha eltérések adódnának. Biztos lehet benne, hogy a Dosha teszt elvégzése után átfogó képet fog kapni uralkodó temperamentumáról.

Kiértékelés

A teszt befejeztével adja össze az A, B és C válaszait. Ezt követően kérjük olvassa el valamennyi Dosha típus jellemzőit, egyrészt, hogy átfogó képet kapjon a Dosha típusokról, másrészt, hogy jobban megértse a saját specifikus jellemzését.

Namaste

Dokumentumok