Gee - Tisztított vajzsír

"Mi az a ghí"? Ez valószínűleg az ájurvéda egyik leggyakrabban feltett kérdése, ezért szeretnénk ezt itt megválaszolni. A ghí tisztított vajzsír, ami nem tartalmaz tejfehérjét, és csak nagyon kis mennyiségű vizet. Az indiai ájurvédikus konyhában a ghí az egyik legfontosabb étkezési zsír, amelyet sokféle módszerrel nyernek ki (az ájurvédában kizárólag forralási módszerrel). A ghí és a gyógynövények kombinációja különösen hatékony. Ilyenek például az amalaki, a triphala vagy a shatavari. A ghí ideális sütéshez, főzéshez, rántáshoz, pároláshoz és dinszteléshez, ezenkívül nem igényel hűtést, ami azt mutatja, hogy megfelelő használat esetén sokáig eltartható. A ghít-t értékes rasayanaként (életelixírként) tartják számon és nagyra értékelik. Az ájurvéda szerint agni (belső tűz) stimuláló tulajdonságai is vannak. A ghít külsőleg is használhatjuk, a bőrre kenve kifejti hűtő és ápoló tulajdonságait, és különösen tápláló magas zsírtartalma miatt. Magas koleszterinszint esetén, illetve túlsúlyos emberek számára azonban a ghí nem javasolt.

Ghí: 6 termék

Szűrő

Az árak az ÁFÁT tartalmazzák