Gee - Tisztított vajzsír
"Mi az a ghí"? Ez valószínűleg az ájurvéda egyik leggyakrabban feltett kérdése, ezért szeretnénk ezt itt megválaszolni. A ghí tisztított vajzsír, ami nem tartalmaz tejfehérjét, és csak nagyon kis mennyiségű vizet. Az indiai ájurvédikus konyhában a ghí az egyik legfontosabb étkezési zsír, amelyet sokféle módszerrel nyernek ki (az ájurvédában kizárólag forralási módszerrel). A ghí és a gyógynövények kombinációja különösen hatékony. Ilyenek például az amalaki, a triphala vagy a shatavari. A ghí ideális sütéshez, főzéshez, rántáshoz, pároláshoz és dinszteléshez, ezenkívül nem igényel hűtést, ami azt mutatja, hogy megfelelő használat esetén sokáig eltartható. A ghít-t értékes rasayanaként (életelixírként) tartják számon és nagyra értékelik. Az ájurvéda szerint agni (belső tűz) stimuláló tulajdonságai is vannak. A ghít külsőleg is használhatjuk, a bőrre kenve kifejti hűtő és ápoló tulajdonságait, és különösen tápláló magas zsírtartalma miatt. Magas koleszterinszint esetén, illetve túlsúlyos emberek számára azonban a ghí nem javasolt.
-
- Diós íz
- A 3 legfontosabb Rasayana egyike
-
- Diós íz
- Silómentes szénatejből készült ghí
- Rendkívül magas hőmérsékletnek ellenáll
-
- Könnyen emészthető
- A vaj, az olaj és a zsír alternatívája
- Finom, diós árnyalatok
-
- Ájurvédikus vajzsír
- Sokoldalú felhasználás
- Hűtés nélkül is tartós
-
- A ghít és a kókuszzsírt egyesíti
- Pároláshoz, főzéshez és dinszteléshez
-
- Különleges gyógynövényekkel
- Szabadtartású tehenek tejéből
- Belső és külső használatra
-
- Brahmi saját ízjegye
- Szabadtartású tehenek tejéből
- Belső és külső használatra
-
- Különleges gyógynövényekkel
- Szabadtartású tehenek tejéből
- Belső és külső használatra
-
- Bio-minősített
- Szabadtartású tehenek tejéből
- Belső és külső használatra
Az árak az ÁFÁT tartalmazzák
Magazinunkból:
Ayurveda101 felfedezése:
-
Magyarország: Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft-tól
-
Ingyenes
visszaküldés -
24 órás kiszállítás
Több, mint 7.450 termék