Készítsen saját masszázsolajat

Készítsen saját masszázsolajat

Az ájurvédában a masszázsolajok nagy szerepet játszanak, hiszen egyensúlyba hozzák a doshákat és ellazítanak. Cikkünk segítségével elkészíthető a saját masszázsolaj.

Az olajos kezelések mindig is az ájurvédikus tanítás szerves részét képezték. Ennek oka az emberi bőr hatóanyag-felvevő képességének ismerete. Itt a Bhrajaka Pitta a felelős. Ez egy Pitta subdosha, amely a bőrben található. Többek között arról gondoskodik, hogy a tápanyagok mélyen behatoljanak a szövetekbe, és ott fejtsék ki hatásukat.

Az olajos masszázsok hatásai

Az olajos masszázsok pozitív hatásai:

  • Mivel az olaj zsíros, hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a zsírszövet. Az olaj feloldja az ott lerakódott zsírban oldódó méreganyagokat, salakanyagokat és eltávolítja azokat.
  • Az olajhoz hozzáadott gyógynövények is harmonizálják a doshákat. Ez különösen előnyös Vata rendellenességek esetén, mivel a masszázsok kiegyensúlyozó hatásúak.
  • Az olaj fiatalosabbá és életerősebbé teszi a testet, mert táplálja és stabilizálja a szöveteket.
  • A masszázsok továbbá terápiás és kiegyensúlyozó hatással is bírnak a pszichére. Pihenés közben feledésbe merül a mindennapi stressz.

Elkészítés

Az ájurvédikus masszázsolaj alapjául kizárólag kiváló minőségű, bio olajokat használjon, amelyeket ájurvédikusan dolgoztak fel és érleltek.

Alkotmányának típusától függően kell választania egy másik olajat is. A szezámolaj a Kapha és a Vata típusokhoz, a kókuszolaj pedig a Pitta típusokhoz a legjobb.

A hordozóolajon kívül leginkább jázmin virágot és ginzeng levelet használjon. (Ugyancsak a legjobb minőségűt.) Ezeket tegye csavaros üvegbe (félig töltse csak meg), és öntse le olajjal. Három-négy hét elteltével szűrje le az olajat.

Alkalmazás

A házi készítésű masszázsolaj nem csak mások masszírozására szolgál. Önmasszázshoz is használható. Egyszerűen masszírozza át a halántékot, a fülek mögötti részt, a tarkót, a talpat, a csukló belsejét és a hasat.

Amennyiben nem szeretne addig várni, míg elkészül a masszázsolaja, vagy esetleg jó bázisolajra vagy egyéb kellékekre lenne szüksége, kínálatunkban megtalálja.